

نظامی

بیتردید یکی از عوامل مهم ایجاد امنیت، قدرت نظامی است. اگر امروزه آمریکا، ایران را کانون توجه خویش در غرب آسیا قرار داده، بدان جهت است که ایران به قدرت نظامی منطقه تبدیل شده است. مگر نه این است که سردمداران آمریکا هر روز اعلام میکردند گزینه حمله نظامی به ایران روی میز است. اما بازدارندگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی اعم از ارتش، سپاه و بسیج، مانع این اقدام شد و آمریکاییها را از حمله به سرزمین ایران پشیمان کرد. کارشناسان آمریکایی شورای آتلانتیک اعتراف میکنند: «ایران در محیط استراتژیک پرتلاطم و متغیر غرب آسیا (خاورمیانه) عملکرد موفقی داشته است.
دستاوردهای نیروی هوایی ارتش
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول این سالها، علاوه بر آنکه جنگندههای «آذرخش» و «صاعقه» را ساخته و عملیاتی کرده است. جنگنده «قاهر ۳۱۳» که توانایی حمل و شلیک ۶ موشک هوا به هوا را دارد نیز به ناوگان هوایی کشور اضافه شده است.
راهاندازی سیستم تصویری بومی «شبیهساز فانتوم»، بازآماد یک جنگنده «سوخو ۲۴» و یک هواپیمای «ایلوشین»، تولید جک هواپیمای ایلوشین، سوختگیری سوخو از سوخو در ارتفاع پست برای نخستین بار، تجهیز جنگندههای F-۷ به موشک و تسلیحات جدید از جمله اقدامات و دستاوردهای نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در سی و نهمین سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بوده است.
دستاوردهای نیروی دریایی ارتش
ناوشکنهای «جماران» و «دماوند»، مهمترین دستاوردهای دفاعی ایران اسلامی در عرصه دریایی محسوب میشوند؛ شناورهایی مدرن و پیشرفته که آبروی جمهوری اسلامی ایران در آبهای منطقهای و بین المللی شدهاند و این در حالی است که ناوشکنهای «سهند» و «سینا» که نمونه پیشرفتهتر دو ناوشکن قبلی محسوب میشود. همه این دستاوردهای دفاع دریایی وقتی در کنار بومی کردن صنایع دفاعی غیرایرانی قرار میگیرد (نظیر آنچه برای ناو «خارک» و زیردریایی «طارق» رخ داد)، محاسبه قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران را برای دشمنان، دو چندان سختتر خواهد کرد.
عملیاتی کردن ناو موشکانداز «سپر» در آبهای شمالی کشور، نصب رادار کنترل آتش «ثامن» بر روی ناوهای موشکانداز، اعزام ناوگروههای ۴۷، ۴۸، ۴۹ و ۵۰ به آبهای آزاد و اسکورت بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ کشتی ایرانی و غیرایرانی، عملیاتی کردن موشک قدیر، الحاق یک فروند F-۲۷ و یک بالگرد به یگان هوادریای منطقه دوم دریایی جاسک و همچنین راهاندازی سامانههای «مرصاد»، «اتوپایلوت دیجیتال»، «سوخت بومی موتور احتراقی اژدرها»، «پروژه دماوند»، «ناو آموزشی خلیج فارس»، «پوششهای نانویی»، «آزمایشگر موشک رعد»، «پروژه نقش»، خودروی تاکتیکی مکران ۹۲۱، از جمله اقدامات و دستاوردهای دفاعی نیروی دریایی ارتش محسوب میشود.
دستاوردهای نیروی زمینی ارتش
طراحی و ساخت تانکهای «ذوالفقار ۱ و ۳»، «مبارز»، «سفیر»، «صمصام»، «تیام»، «کرار»، اسلحههای تکتیرانداز «شاهر»، «باهر» و «حیدر»، نصب سامانه دید در شب بر روی اغلب بالگردهای هوانیروز و همچنین بهروزرسانی گسترده ادوات رزمی و زرهی، از جمله اقدامات و دستاوردهای ارزشمند نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حساب میآید.
رونمایی از سامانههای حیدر ۷، حیدر ۴۴، حیدر ۴۱ و خودکفایی کامل در صنعت قطعهسازی نیز از جمله اقدامات و دستاوردهای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
خودکفایی در تولید ادوات جنگی پس از پیروزی انقلاب اسلامی
- تولید موشکهای برد متوسط و برد کوتاه
- تولید هواپیما و هلیوکوپتر
- هواپیماهای بدون سر نشین
- ارتقا هواپیماها و قطعات آنها
- تولید شبیه سازها
- تولید سیستمهای راداری
- تولید موشکهای کروز
- تولید موشکهای ضدتانک
- تولید توپهای بدون لگد
- تولید مهمات هوا به زمین
- تولید موشکهای هوا به هوا
- تولید موشکهای دریایی
- تولید ضد زیر دریایی
- تولید خمپاره اندازها
- تولید اسلحههای کوچک
- تولید قایقها و ناوشکنها
- تولید جلیقه ضد گلوله روئین
اقتدار موشکی
قدرت موشکی ما که مقامات و مسئولان کشورمان به کرات اعلام کردهاند صرفا جنبه بازدارندگی دارد، به معنای واقعی کلمه خار چشم دشمنان شده است. اگر دور تا دور کشور را دیوار بکشند، تولید موشک متوقف نخواهد شد، چون تمام این صنعت بومی و داخلی است.
مرداد ماه سال 89 بود که برای اولین بار جدیدترین موشک بالستیک میان برد ایرانی با نام «قیام» با موفقیت تست و شلیک شد.
قیام از جدیدترین موشکهای ایرانی محسوب میشود که دارای ویژگیهای فنی جدید و قدرت تاکتیکی منحصر به فردی است که باید آن را آخرین نمونه ساخته و معرفی شده از موشکهای بالستیک سوخت مایع ایرانی دانست.
کارشناسان نظامی «قیام» را دروازه ورود ایران به عرصه جدید ساخت موشکهای بالستیک میدانند و عنوان میکنند که تجربه 25 ساله صنعت دفاعی کشور در عرصه هوافضا در این موشک خلاصه شده است. از ویژگیهای بارز موشک قیام که احتمال ردیابی، شناسایی و مورد اصابت قرار گرفتن آن توسط سیستمهای ضد موشک (مانند پاتریوت، ارو و …) به علت سرعت بالا هنگام پرتاب، چرخشیشدن، استفاده از آلیاژ خاص و جذب امواج رادار و به احتمال زیاد استفاده از کلاهک 3 تکه MIRV به شدت کاهش یافته است.
برای مطالعه بیشتر: سیلوهای موشکی؛ مایه اقتدار و امنیت
دستاوردهای هشت ساله دفاع مقدس
- تنها جنگی که ایران در آن شکست نخورد.
- یکی از بزرگترین فواید جنگ حفظ و تقویت روحیه انقلابی بود.
- نتوانستند یک وجب از خاک ایران را جدا کنند.
- به همهی ملتهای دنیا نشان دادیم که ما میتوانیم.
- دفاع مقدس آزمونی برای بروز استعدادها
- قدرت جمهوری اسلامی بعد از جنگ چشمها را خیره کرد.
- حفظ استقلال کشور، پرچم اسلام و هویت ایران اسلامی در دفاع مقدس
- دفاع مقدس جمهوری اسلامی را قویتر کرد.
- ناکامی عراق و غرب در جنگ هشت ساله
- پیروزی بر قدرتهای نظامی دنیا در دفاع مقدس
- ایستادگیای که الگوی ملتها شد.
- جمهوری اسلامی در دنیا قویتر شد.
- غلبه بر اهداف دشمنان در جنگ و قویتر شدن ما
- ترس مستکبران از اسلام بهدلیل حضور ملت در جنگ ۸ ساله
- اهتزار پرچم اسلام به برکت خون شهدا است
- اسلامخواهی ملتها بهبرکت مجاهدت رزمندگان و شهیدان
وابستگی کامل فنی و تسلیحاتی به آمریکا قبل از انقلاب
اگر بخواهیم این روند را دقیقتر بررسی کنیم باید این گونه بگوییم که ارتش در زمان شاه از 28 مرداد سال 32 یعنی پس از کودتای آمریکایی 28 مرداد تغییر سازمان داد. در واقع پیش از این تاریخ سازمان رزم ارتش تغییر کرد و از سوی تجهیزات انگلیسی و فرانسوی به سوی تجهیزات آمریکایی رفت. البته شاید بتوان ریشه این امر را در دو موضوع اساسی جستوجو کرد. نخست افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی و دوم هم عضویت ایران در پیمان سنتو که در واقع برای مقابله با بلوک شرق به همراه کشورهای پاکستان، ترکیه، عراق و انگلستان به عنوان خط مقدم مقابله با بلوک شرق و به خصوص شوروی تشکیل شده بود.
آمریکا با تشکیل چنین ائتلافی به دنبال این بود که از ایران به عنوان کشوری که بیشترین مرز را با شوروی دارد استفاده ابزاری کرده و برای حفظ منافع خود ایران را تجهیز و تسلیح کرده تا در صورت خطرات احتمالی که ممکن است برای منافع آمریکا در منطفه رخ دهد، مدتی ایستادگی کند تا قوای آمریکا از سایر کشورهای اطراف برای مقابله با تهاجم احتمالی شوروی به این منطقه برسند. پس برای تحقق چنین هدفی باید ایران به سلاحهای روز دنیا مسلح میشد. آمریکاییها که همواره به دنبال منافع خود در منطقه هستند نه از طریق کمکهای تسلیحاتی بلکه با پول نفت کشور که متعلق به همه مردم بود تسلیحات خود را به ایران میفروختند و حتی در مواقعی که ایران پول کافی برای خرید این تجهیزات نداشت، با اعظای وامهایی با بهرههای سنگین این تجهیزات را به ایران تحویل میدادند.
خروج مستشاران نظامی؛ مهم ترین تفاوت ارتش رژیم پهلوی و جمهوری اسلامی ایران
آمریکاییها حتی اجازه نمیدادند تا پرسنل فنی ما به اصول تکنیکی و تخصصی مسلط شوند و تنها مستشاران نظامی آمریکایی اجازه دسترسی به بخشهای فنی و تخصصی تسلیحات و تجهیزات را داشتند، که همه اینها نشان از خوی استکباری آمریکای جنایت کار دارد. اما اگر بخواهیم در بعد مقایسه ارتش فعلی با قبل از انقلاب به تفاوتهای ارتش نسبت به دوران شکوهمند انقلاب اسلامی بپردازیم بایستی مهمترین دستاوردهای آن را خروج مستشاران نظامی، تغییر در تاکتیکها و خود اتکایی در حوزه تجهیزات بدانیم. چرا که ارتش ایران در دوران حکومت پهلوی،ارتشی بود که حتی بدون اجازه مستشاران نظامی آمریکا حتی اجازه انجام سادهترین امور را هم نداشت.